Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną babkę z ciasta na muffiny z dodatkiem kawałków jabłek oraz czekolady. Babka smaczna i na jednym kawałku się nie skończy.
keksówka, papier do pieczenia, miska, nóż, łyżka,
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1108
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 258
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1108
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 258
Składniki
Składniki suche wymieszać, połączyć z wymieszanymi składnikami mokrymi. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, dodać do ciasta wymieszać. Foremkę na babkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto. Na górę poukładać kostki czekolady lekko je wciskają do środka. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 35 - 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu można oprószyć cukrem pudrem.
Babka w całości po upieczeniu.