Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza babka to babka przygotowana tak jak murzynek, dodałam dużą ilość różnego rodzaju bakali. a górę udekorowałam polewą czekoladową. Wyszła bardzo smaczna. Polecam.;)
foremka na babkę, garnek, mikser, łyżka drewniana, szklanka,
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 20
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 20
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Masło lub margarynę włożyć do garnka i zagotować z cukrem aż do rozpuszczenia cukru co jakiś czas mieszając. Do rozpuszczonego masła dodać kakao i wodę, ponownie zagotować. Odlać 1/2 szkl. masy i do gorącej włożyć 6 kostek deserowej czekolady wymieszać i odłożyć na bok. Pozostałą masę wystudzić. Do wystudzonej masy przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka zmiksować, następnie dodać bakalie i wymieszać. Do masy wmieszać łyżką drewnianą ubitą pianę z białek już nie miksując. Po wymieszaniu masę przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą foremki. Włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec około 50 - 60 minut. a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu babkę wyjąć z foremki, oblać odłożoną masą czekoladową. Udekorować według uznania. Czas przygotowania około 60 minut + czas pieczenia.
Babka gotowa do pieczenia.
Babka po upieczeniu i wystudzeniu gotowa do dekorowania.