Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszne ciacho!
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 34
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 34
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
Składniki
Podgrzej mleko. Dodaj do niego drożdże, łyżkę mąki i cukru. Wymieszaj i odstaw, żeby drożdżę mogły trochę urosnąć.
Utrzyj żółtka z cukrem. Przesiej mąkę i dosyp ją do żółtek wwymieszanych z cukrem, dodaj szczyptę soli i przełóż mieszankę z drożdżami. Miksuj wszystkie te składniki na niskich obrotach przez ok. 9 minut.
Roztop na patelni 2 łyżki masla. Posiekaj drobno skórkę z pomarańczy i podsmaż ją. Skórkę pomarańczy i roztopione masło dodaj do pozostałych zmiksowanych składników i dokładnie wymieszaj.
Przykryj ciasto ścierką i odstaw w ciepłe miejsce.
Wysmaruj formę na babkę tłuszczem, przełóż do niej wyrośnięte ciasto
Piecz babkę w piekarniku ok. 1 godzinę w temp. 160 st.