Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka piaskowa z jabłkami"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 90 minut
Jabłka obrać, pozbawić nasion, miąższ pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny. Masło utrzeć z solą, cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Kolejno wbijać jajka i porcjami wlewać ajerkoniak. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do ucieranej masy, wymieszać mikserem.
Foremkę z kominkiem natłuścić, oprószyć tartą bułką. Napełnić ciastem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 60 minut. Babkę studzić 5 minut w foremce, potem na kratce kuchennej. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco