Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i pachnąca pomarańczą babka w polewie czekoladowej to świetna propozycja na świąteczne ciasto.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 202
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 202
Składniki
Zółtka oddziel od białek. Zółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj olej oraz śmietanę wymieszaj, a następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj do masy i delikatnie wymieszaj.
Odłóż kilka łyżek ciasta i dodaj kakao, wymieszaj, do pozostałej części ciasta dodaj otartą skórkę i wyciśnięty sok z pomarańczy. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto kakaowe a na wierzch ciasto pomarańczowe. Piec około 35 minut w temperaturze 180st lub do suchego patyczka.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ze śmietaną i polej wystudzoną babkę.