Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 29
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 139
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 29
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 139
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj po jednym jajku cały czas ucierając, następnie śmietanę oraz przesiane mąki z proszkiem do pieczenia.
Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą, przelej ciasto i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka.
Czekoladę rozpuść z mlekiem w kąpieli wodnej, polej wystudzoną babkę i posyp kolorowaną posypką.