Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodny przepis na babkę wielkanocną, zawsze wychodzi. Lekko cytrynowa i długo trzyma świeżość.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Składniki
Jajka należy wyciągnąć około 2 godzin wcześniej, żeby się ogrzały. Masło roztapiamy i odstawiamy. Ścieramy skórkę cytryny i wyciskamy sok. Do miski wbijamy jajka, wsypujemy cukry i miksujemy do uzyskania puszystej masy. W drugiej misce mieszamy obie mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Następnie wsypujemy do miski z jajkami, wlewamy masło, sok i startą skórkę z cytryny. Miksujemy do uzyskania konsystencji budyniu. Teraz należy posmarować formę i obsypać bułką tartą. Wlewamy do formy ciasto i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni na około 45 minut. Stan wypieczenia sprawdzamy patyczkiem.