Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka z jabłkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cynamonem i cukrem waniliowym. Margarynę rozpuść w rondelku, ostudź.
Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę (do białości). Wsyp mąkę, wlej mleko i wymieszaj. Dodaj białka ubite na sztywno oraz stopioną margarynę. Jabłka obierz, pokrój w drobną kostkę i obtocz w bułce tartej. Dodaj do ciasta. Dokładnie wymieszaj.
Wlej do formy posmarowanej tłuszczem, posypanej bułką tartą. Piecz ok. 50 minut w temp. 180°C. Kiedy ostygnie, polej polewą czekoladową. Możesz także udekorować orzechami włoskimi albo wiórkami kokosowymi.
Porcje 20
Przygot. 80 min
Cena 0,60 zł
Kalorie 226 kcalŹródło: Bella Relaks