Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj olej i jogurt, następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
Ciasto podziel na trzy części, do jednej dodaj kisiel cytrynowy, do drugiej kisiel pomarańczowy a do trzeciej kisiel owoce leśne.
Formę na babkę posmaruj olejem i wlej ciasto z kisielem cytrynowym, następnie z kisielem owoce leśne a na wierzch z kisielem pomarańczowym.
Babkę piec około 40 minut w temperaturze 180 st lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.