Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdarzył mi się zakalec. Bywa. Ale co się ma zmarnować, skoro można zrobić bajaderkę i wszyscy ze smakiem zjedzą? :)
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 274
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 274
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Składniki
Ciasto mielimy w blenderze. Masło z mlekiem, cukrem i kakao zagotowujemy w garnku. Czekamy aż trochę przestygnie i wlewamy do ciasta. Dodajemy sparzone rodzynki i inne bakalie według uznania oraz rum. Dalej dodajemy dżem aż masa będzie plastyczna, na tyle żeby dało się formować kulki. (trochę zastygną w lodówce potem). Ja formowałam kuleczki wielkości piłeczki do ping-ponga. Można je potem obtoczyć w mielonych orzechach lub wiórkach kokosowych albo umaczać w rozpuszczonej czekoladzie, ale ja tego nie robiłam, bo wystarczająco słodkie było i tak :) Gotowe kulki włóżcie do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.