Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bajaderka w migdałach"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 364
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 53
Polecam.
Odsłon: 68
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 364
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 53
Polecam.
Odsłon: 68
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, masło i jajka. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na grubszy placek. Ułóż go na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 45 minut w 180 st.
Placek od razu po wyjęciu z piekarnika potnij na kawałeczki. Mleko wymieszaj z miodem, marmoladą i kakao. Polej tym kawałki ciasta. Rękoma wyrób na jednolitą gładką masę. Uformuj z niej kilka grubszych wałeczków.
Konfiturę podgrzej, posmaruj nią wałeczki. Posyp je migdałami, lekko wciśnij je w masę bajaderkową. Odstaw na noc. Potem pokrój w plasterki.Źródło: Tina