Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki to genialny pomysł na wykorzystanie pozostałości ciast i smakołyków, które zostały nam po świętach lub większych uroczystościach. Wystarczy połączyć kilka prostych składników w misce, uformować kulki i obtoczyć je w czekoladzie oraz ulubionej posypce.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20683
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5197
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20683
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5197
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Składniki
Do miski przełóż pokruszone ciastka i kruche ciasteczka. Dodaj mleko, cukier, roztopione masło oraz dżem i krem czekoladowy. Składniki wymieszaj. Z masy uformuj równej wielkości kulki.
Czekoladę połam na kosteczki zalej mlekiem i podgrzej przez około 30 minut w kuchence mikrofalowej. Możesz również rozpuścić czekoladę z odrobiną mleka w rondelku.
Bajaderki obtocz w polewie czekoladowej i wiórkach kokosowych.