Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bajaderkowe kostki"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Czas przygotowania: 90 minut. 1 sztuka: 185 kcal. Cena sztuka: 0,70 zł
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj masło, cukier i cukier waniliowy. Wbij jajka. Zagnieć ciasto. Blachę wyłóż pergaminem. Spód wylep ciastem. Placek piecz 40 minut w 180 st.
Zmiksuj mleko z marmoladą, kakao i rumem. Ciepły placek pokrusz. Kawałeczki ciasta wymieszaj z posiekanymi bakaliami, zalej mlekiem z marmoladą, kakao i rumem. Wyrób.
Masę rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Odstaw na noc. Następnego dnia pokrój na małe kostki. Udekoruj je paseczkami stopionej białej polewy czekoladowej oraz piankami pokrojonymi na kawałeczki.Źródło: Tina