Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bakaliowa gwiazda"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 24
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 190
Składniki
Orzechy pokrój, wymieszaj z rodzynkami, oprósz mąką. Resztę mąki wymieszaj z sodą, proszkiem, kakao i przyprawą do piernika.
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj miód, a następnie na przemian sypkie , olej i mleko. Wsyp bakalie, połącz. Ciasto wlej do formy w kształcie gwiazdy.
Piecz około 50 minut w temp. 180°C. Ostudź, udekoruj (np. polewą czekoladową, jadalnymi perełkami i siekanymi migdałami).
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie