Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakaliowy keks"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 249
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 249
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Wymieszaj mąkę, 170 g cukru, sodę i sól. W drugiej misce wymieszaj śmietanę, jogurt, jajka oraz olej.
Połącz wszystkie , dodaj orzechy i wymieszaj drewnianą łyżką.
Wymieszaj cynamon z pozostałym cukrem.
Formę do keksówki wysmaruj masłem i posyp tartą bułką lub wyłóż papierem do pieczenia. Nałóż 1/3 ciasta i posyp 1/3 cyna monu z cukrem. Powtórz tę czynność dwukrotnie.
Następnie patyczkiem do szaszłyków lub nożem zamieszaj ciasto z formie, aby cynamon się poprzemieszczał. Piecz w 150°C około 70 min.Źródło: Takie jest życie