Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażan po francusku ze szpinakiem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 477
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24425
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 477
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24425
Składniki
Masło stop, włóż szpinak, pod- duś. Dodaj śmietanę i posiekany czosnek, wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem, podduś. Ostudź.
Bakłażan pokrój w plastry, skrop oliwą, oprósz solą. Usmaż z obydwu stron na oliwie. Osącz.
Ciasto francuskie ułóż na blasze. Przykryj, piecz 5 min w 200°C. Odkryj, ułóż szpinak i bakłażan, posyp mozzarellą, pokrojoną cebulką dymką, ziarnami dyni i tymiankiem. Skrop oliwą. Piecz jeszcze 15 min.Źródło: Chwila dla Ciebie