Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bananowe pucharki"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 173
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 678
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 118
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 173
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 678
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 118
Składniki
Ugotuj budyń z 500 ml mleka, jednego opakowania budyniu waniliowego, 1 opakowania cukru waniliowego oraz 5 łyżek cukru. Odstaw do przestudzenia.
W podobny sposób przygotuj drugi budyń. Zagotuj resztę mleka z drugim opakowaniem proszku waniliowego, przesianym naturalnym gorzkim kakao oraz pozostałym cukrem.
Banany umyj, obierz ze skórki. Pokrój je w plasterki, ułóż w miseczce i skrop sokiem wyciśniętym z połowy sparzonej cytryny. Przygotuj sześć pucharków lub miseczek.
W pucharkach na przemian układaj warstwy biszkoptów i bananów polewając je na zmianę jasnym i ciemnym budyniem. Gotowe desery odstaw do lodówki, aby masy stężały i dobrze się schłodziły.
Na wierzchu rozłóż po kuleczce lodów waniliowych. Udekoruj desery rozpuszczoną polewą.
porcji, czas ok. 25 min; porcja – 360 kcal, cena 2,80 zł.
Deser możesz przyrządzić w słoiczkach i zabrać do pracy.Źródło: Świat kobiety