Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Banany umyj, obierz, rozgnieć widelcem. Masło utrzyj na puszystą masę, dodaj cukier i banany, wymieszaj. Wbij jajka, utrzyj na puszystą masę. Dodaj mąkę, szczyptę soli, proszek do pieczenia. Wszystko delikatnie wymieszaj.
Ciasto przełóż do formy posmarowanej tłuszczem . Piecz około 50 minut w temperaturze 160–170°C. Po wyjęciu z pieca możesz je posypać cukrem pudrem. Ciasto przechowuj zawinięte w ściereczkę.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień