Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 244
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 29
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 244
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 29
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
2 szklanki mleka wlać do rondelka + 1 szklanka mleka rozrobić z dwoma budyniami, dodać 3 łyżki cukru do mleka, gdy mleko z dwóch szklanek się zacznie gotować dodać mleko z budyniem i chwilę gotować cały czas mieszając,
Masło utrzeć robotem i dodawać po łyżce budyniu, na końcu wycisnąć łyżeczkę soku z cytryny.
Następnie na blaszce układamy herbatniki, masę budyniową podzielić na 3 części 1 warstwa = jasne herbatniki + karmel + masa budyniowa 2 warstwa = ciemne herbatniki + karmel + masa budyniowa 3 warstwa = ciemnie herbatniki + karmel + masa budyniowa 4 warstwa = tylko jasne herbatniki bez niczego
Na ostatniej warstwie układamy pokrojone w plasterki banany
Na koniec wylewamy tężejąca galaretkę (2x galaretki + 3szkl wody)