Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niezapomniany smak, zero wysiłku, uzależnia:)
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 956
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 956
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Składniki
Śmietanę przelać do miski i przygotować tortownicę.
Biszkopty zamoczyć w śmietanie z jednej strony (górnej) i ułożyć na tortownicy pierwszą ich warstwę.
Banany pokroić w grubsze plasterki i położyć na warstwę biszkoptów.
Następnie nałożyć drugą warstwę biszkoptów tym razem zamoczonych dwustronnie i ponownie przełożyć bananami. I tak aż wystarczy nam miejsca w tortownicy. Mnie zazwyczaj wychodzą 3 warstwy biszkoptów.
Na koniec przyozdobić górę ciasta pozostałymi bananami i zalać galaretką- smak nie gra roli:) Smacznego!