Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bananowiec w innym wydaniu. Wyszedł nie za słodki, delikatny i puszysty. Polecam :)
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 818
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 517
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 818
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 517
Składniki
1.Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 2 szklankach wody. Odstawiamy do wystudzenia. 2.Galaretkę truskawkową i cytrynową rozpuszczamy w 0,5 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia 3.Miskę wykładamy folią spożywczą, umieszczamy biszkopt lub biszkopty jeśli trzeba docinamy i lekko nasączamy mlekiem lub kawą. 4.WARSTWA BANANOWA: Banany miksujemy na gładko w blederze razem z sokiem z cytryny. Wlewamy zimną galaretkę cytrynowa i miksujemy do połączenia. Odstawiamy na chwilę do lodówki. Jak zacznie tężeć wylewamy na biszkopt. chowamy na chwilę do lodówki
5. Wylewamy tężejącą galaretkę agrestową. Chowamy na chwilę do lodówki. 6. Jogurt miksujemy z cukrem pudrem, wlewamy galaretkę truskawkową i chwilę miksujemy. Wylewamy na galaretkę i wyrównujemy. 7. herbatniki moczymy w mleku i układamy na masę jogurtową. Ciasto chowamy na całą noc do lodówki. 8. Następnego dnia ciasto odwracamy na deskę, ściągamy miskę i folię. Smacznego :) SKŁADNIKI NA MAŁĄ TORTOWNICĘ O ŚR 20-21 CM LUB MISKĘ: