Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty deser bananowy. Tylko kilka składników. Przekąska idealna do herbaty lub czarnej kawy.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 414
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 414
Składniki
Do kielicha blendera dodajemy ciecierzycę, kakao, słodzik, masło orzechowe i wodę. Blendujemy na gładki krem.
Rozkładamy na blacie opakowanie ciasta francuskiego. Smarujemy przygotowanym kremem kakaowym.
Na obu końcach ciasta układamy kawałki świeżych bananów. Oba końce zwijamy do środka.
Przygotowaną podwójną roladę kroimy na grube kawałki i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!