Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z masą karpatka i biszkoptami.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 145
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 180
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 936
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 145
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 180
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 936
Składniki
Z podanych składników upiec biszkopt., białka ubić na pianę ,dodać cukier następnie żółtka.Wymieszać mąkę z kakao i proszkiem przesiać do masy jajecznej i wymieszać .Piec w temp.180 stopni ok.30 min. Wystudzić i przekroić na dwa blaty.
Krem do karpatki ugotować wg przepisu na opakowaniu.Wystudzić i utrzeć z masłem. Masę podzielić na połowę. Jedną rozsmarować na dolnej części biszkoptu i przykryć drugim blatem.,posmarować kremem.Na wierzchu kremu ułożyć biszkopty przekrojone na pół.
Następnie masło zagotować z wodą i cukrem,wystudzić.Do ostudzonej masy wsypać mleko w proszku/2 szklanki/i wymieszać. Masę podzielić na dwie części do jednej dodać kakao a do drugiej 2 łyżki mleka w proszku. Masy z mleka w proszku na przemian wlewać łyżką między biszkopty. Gotowe ciasto odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Kroić w połowie biszkoptów nożem maczanym w gorącej wodzie.