Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka, której przygotowanie trwa kilka minut.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 358
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14753
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 356
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 358
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14753
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 356
Składniki
Do miski wsypujemy kaszę, mąkę, cukier i mieszamy. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach (jak lubicie, to możecie dodać odrobinę cynamonu). Średniej wielkości blaszkę (najlepiej kwadratową) nacieramy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Na dno blaszki wysypujemy połowę wymieszanych, sypkich składników, równo rozkładamy i posypujemy po całości skrojoną połową kostki masła. Następnie wykładamy jabłka. Całość posypujemy drugą połową sypkich składników i po całości pozostałą ilością skrojonego masła. Pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przepyszna na ciepło i na zimno. Smacznego!