Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Beza z malinami i truskawkami"
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 25
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 528
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 193
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15450
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 25
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 528
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 193
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15450
Składniki
Czas przygotowania 120 minut. Cena porcji ok. 1,80 zł.
Owoce rozmrażamy na sitku, aby pozbyć się wody. Truskawki kroimy w ćwiartki. Połowę malin przecieramy przez sitko, żeby pozbyć się pestek. Pozostałe owoce posypujemy 2 łyżkami cukru pudru, delikatnie mieszamy.
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodajemy stopniowo 100 g cukru i ubijamy, aż piana będzie gęsta i błyszcząca. Na koniec łączymy z mąką ziemniaczaną i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i łyżką formujemy koło. Pieczemy 40–45 minut w 140oC.
Ubijamy śmietankę kremówkę. Pod koniec dodajemy 2 łyżki cukru pudru i cukier waniliowy, miksujemy. Łączymy z musem malinowym, delikatnie mieszamy. Śmietanę rozsmarowujemy na bezie, a na nią wykładamy owoce.
Wartość odżywcza porcji 200 kcal Białko 3 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 19 g.Źródło: Rewia