Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Beza z marchewkowym brownie"
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 41
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21481
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 51
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 41
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21481
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 51
Składniki
Migdały podprażyć na patelni bez tłuszczu. Jajka utrzeć z cukrem, dodać olej, rozpuszczoną czekoladę, mleko, mąkę, przyprawę, kakao, proszek, sodę, wymieszać z marchewką i migdałami, wylać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką. Piec ok. 50-60 min w temp. 180oC.
Truskawki zmiksować z cukrem. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodawać porcjami mus i mascarpone. Krem wyłożyć na wystudzone ciasto.
Białka ubić z dodatkiem kilku kropli aromatu, porcjami dodawać cukier. Pianę rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160oC na ok. 10 min, potem zmniejszyć temp. do 130oC i suszyć bezę jeszcze 1,5 godz. Ciasto dekorować pokruszoną bezą.
Idealna beza jest krucha na zewnątrz i wilgotna w środku. Na jedno białko należy użyć co najmniej 1/4 szklanki cukru.
ok. 180 minutŹródło: Twoje Imperium