Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bezglutenowe ciasto kakaowe"
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 31
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 130
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 112
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 52
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 30
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 31
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 130
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 112
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 52
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 30
Składniki
Czekoladę rozpuść. Gdy nieco wystygnie, dodaj żółtka, tarte orzechy i zmiksuj. Ubij białka z cukrem na sztywno. Połowę dodaj do masy czekoladowej i wymieszaj.
Masę wlej do reszty białek, delikatnie wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na blasze i piecz 15 min w 180°C. Zagotuj śmietanę z cukrem i kakao. Gdy wystygnie, ubij ją na sztywno. Posmaruj ciasto dżemem i bitą śmietaną. Zwiń w roladę. Posyp kakao. Schłódź przez godzinę.
Czas przygotowania: 65 minut. Poziom: średni. Porcja 324 kcal.Źródło: TV14