Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, smaczne zdrowe ciasto dobre dla każdego łasucha oraz dla tych którzy unikają glutenu i laktozy.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Formę wysmaruj tłuszczem (można też wyłożyć papierem do pieczenia). Mąkę przesiej i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Marchew obierz i zetrzyj na tarce na drobnych oczkach, odciśnij nadmiar soku. Banana rozgnieć i dodaj do marchwi ,wymieszaj. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj do połączenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piekarnik elektryczny: ok. 180 °C (termoobieg) Czas pieczenia: 50 min. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem, wyłóż kremem, konfiturą lub polej czekoladą ;)