Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bezglutenowy torcik naleśnikowy"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Puszkę mleczka kokosowego włóż na noc do lodówki. Nie potrząsaj, otwórz, zbierz z wierzchu mleko.
Pozostałą wodę, mąkę, jajka, olej i sól zmiksuj. Schłodź. Usmaż różnej wielkości naleśniki.
Ananas obierz, pokrój na kawałki. Naleśniki posmaruj mleczkiem kokosowym, posyp ananasem. Ułóż jeden na drugim (zaczyna- jąc od największych).
Frużelina: żurawinę i cukier zalej 1/4 szklanki wody, podduś. Mąkę rozrób w 1/4 szklanki wody, wlej do żurawiny.
Gotuj, aż zgęstnieje. Frużeliną polej naleśniki.
Frużelinę, czyli owoce zanurzone w sosie przypominającym żel, możesz przygotować z owoców świeżych lub mrożonych.Źródło: Chwila dla Ciebie