Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie zamrożone (zawsze zostają przy pieczeniu niektórych ciast) białka, możecie zrobić beziki. Te, zrobiłam dla najmłodszych w rodzinie. Przepadają za nimi.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Białka ubijać do momentu, aż piana stanie się zupełnie biała. Wtedy stopniowo dodawać cukier i ubijać aż będzie sztywna i lśniąca a cukier całkowicie się rozpuści. Wykładać łyżeczką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec przez 10 minut. Następnie temperaturę zmniejszyć do 120 i suszyć przez 1,5 godziny. Piekarnik wyłączyć a bezy zostawić w nim do ostygnięcia. Śmietankę i serek porządnie schłodzić. Ubić razem, dodając cukier. Żelatynę rozmieszać w gorącej wodzie i po przestudzeniu, stopniowo dolewać do ubitej śmietanki. Przełożyć beziki.