Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bardzo kruche beziki. Spróbujcie koniecznie.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 33
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 33
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Następnie po łyżce dodawać cukier. Po każdym dodaniu cukru, przez chwilę miksować, żeby cukier się rozpuścił. Kiedy piana będzie już gęsta, wcisnąć kilka kropel soku z cytryny i wsypać zmielone migdały.
Wymieszać delikatnie łyżką. Gotową masę, przełożyć do rękawa cukierniczego. Wyciskać beziki na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Można też wykładać łyżką. Bezy suszyć w piekarniku, nagrzanym do 100 stopni z termoobiegiem, 1,5 godziny. Po tym czasie, uchylić drzwiczki piekarnika i suszyć jeszcze pół godziny.