Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bezy z kremem kakaowym"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 56
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 264
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5415
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 56
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 264
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5415
Składniki
Przesiej cukier puder. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec dodawaj po łyżce cukru, cały czas miksując. Wlej sok z cytryny, zmiksuj. Masę nałóż do szprycy. Wyciskaj porcje na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Wstaw do 140°C na 60 minut.
Śmietanę ubij na sztywno. Dodaj serek, kakao i cukier puder, zmiksuj. Kremem posmaruj płaską stronę jednej bezy i sklej z drugą bezą. Udekoruj ciastka rozpuszczoną czekoladą.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień