Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 369
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 398
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14771
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 369
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 398
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14771
Składniki
Przygotowujemy biszkopt:ubić 5 białek na sztywno.Ciągle ubijając dodać 1 szkl. cukru.W drugim naczyniu zmiksować 5 żółtek z octem i proszkiem do pieczenia.Do ubitych żółtek dodać parę łyżek piany i powoli wsypywać obie mąki.Następnie dodać resztę piany i wymieszać wszystko delikatnie łyżką,Ciasto wylać na prostokątną blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą.Piec ok 20-30 min.w 180 C.Po ostudzeniu przekroić na pół.
Przygotować galaretki na 3 szkl.wody i ostudzić.
Śnieżki ubić na śmietanie,dodać serki homo,odsączone i pokrojone w kostkę ananasy, sparzone rodzynki oraz płynną galaretkę.
Masę wylać na biszkopt uprzednio skropiony sokiem z ananasa.
Przykryć drugą połówką biszkopta i wstawić do lodówki aby masa stężała.
Stężałe ciasto posypać cukrem pudrem bądź roztopioną czekoladą.SMACZNEGO:+))))))