Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biała rolada"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5245
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 82
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5245
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 82
Składniki
1Białka ubij z 10 dag cukru kryształu. Dodaj żółtka i mąkę, zmiksuj. Wylej ciasto na pokrytą pergaminem blachę. Piecz 10 min w 180 st. Ciepły biszkopt zroluj, pozostaw do ostudzenia (usuń pergamin).
Z mleka, proszku waniliowego i reszty cukru kryształu ugotuj budyń. Ostudź, utrzyj na krem z masłem i skórką pomarańczową. Rozwiń biszkopt, posmaruj dżemem i kremem, zroluj. Cukier puder utrzyj z 3 łyżkami soku z pomarańczy, polukruj ciasto.
czas ok. 55 min; porcja – 300 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety