Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biały torcik z rodzynkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, dodając po łyżce cały cukier. Ubijając, powoli wlej ocet. Wsyp mąki i rodzynki, wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy z pergaminem i piecz 30 min w 180°C.
Ubij śmietanę ze śmietan-fixem. Biszkopt przekrój na 3 blaty, przełóż dżemem i połową śmietany. Resztą posmaruj wierzch torciku. Udekoruj np. pisakami do ciasta.Źródło: Naj