Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Ubić jajka z cukrem na puszystą masę.
Mąkę wymieszać z kisielem i proszkiem do pieczenia. Wcześniej mąkę przesiać.
Do ubitych jajek dodawać partiami mąkę.
Ciasto wlać do foremki wyłożonej papierem.
Piec ok. 30 minut w temp. 180 st. - do "suchego patyczka"
Po ostudzeniu ciasto kroimy na 3 placki.
Przekładać dowolnym kremem (ja kupuję gotowe w proszku z Delekty). Jedna warstwę lekko posmarować kremem i wyłożyć na niego dowolny dżem.
Wierzch tortu posmarować kremem i układać dowolne dekoracje. Mogą być owoce, sam krem lub gotowe dekoracje.