Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i smaczny deserek.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Wykonanie biszkoptu: Białka ubić na sztywno, wsypując powoli cukier. Następnie dodać żółtka i obie mąki z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i przelać do przygotowanej formy 24x24 cm. Piec w temperaturze 180 stopni przez 35 minut. Wykonanie masy: Zagotować 1 ¼ szklanki soku jabłkowego, a karpatkę rozpuścić w jednej szklance soku i wlać do gotującego soku jabłkowego i stale mieszając gotować przez 3 minuty. Po wystudzeniu utrzeć z masłem. Upieczony i ostudzony biszkopt, przekroić w poprzek na pół, nasączyć ponczem oba blaty i przełożyć masą( 1/3 masy zostawić na gorę placka) Wykonanie polewy: Wszystkie składniki na polewę rozpuścić, polać gotowy placek i odstawić w chłodne miejsce.