Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biszkopt cytrusowy"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 29
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 164
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 354
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1108
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 29
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 164
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 354
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1108
Składniki
Sposób przygotowania: Marcepan utrzyj, wyciśnij przez szprycę na brzegi wierzchniego blatu. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. i zrumień. Gdy blaty ostygną, przełóż je konfiturą. Dżem zmiksuj, posmaruj wierzch mazurka. Ozdób pomarańczami i jajeczkami.
<strong>Wykwintna wersja Roberta Sowy</strong>
Słodycz mazurka z masą marcepanową, konfiturą oraz dżemem przełamie odrobina mocnego alkoholu, np. wódki. Dodaj ją (po 2–3 łyżki) do obydwu mas owocowych.Źródło: Tina