Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałabym Wam polecić ten przepis na biszkopt, bo jest naprawdę genialny! Nie zawiera proszku do pieczenia, co dla niektórych może być zbawinne, bo są uczuleni. W dodatku jeszcze nie zdarzyło mi się żeby kiedykolwiek opadł. Zawsze rośnie wysoki i równy. Nadaje się idealnie na blaty tortu jak również bazę do ciast z masami i owocami. Przepis pochodzi ze strony Akademia tortu. Pod przepisem zostawię link do Instagrama, gdzie jest filmik krok po kroku. A na kanale YouTube znajdziesz wiele innych ciekawych przepisów wraz z filmikami. Jak mnie znaleźć? Wystarczy w lupkę wpisać smacznie_na_talerzu Zapraszam!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10616
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 261
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10616
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 261
Składniki
Mąki połączyć i przesiać.Cukier oraz jajka umieścić w misie miksera i ubić na najwyższych obrotach na białą, puszystą masę (ok. 10minut). Dodać mąki i delikatnie wymieszać szpatułką do całkowitego połączenia. Rant położyć na blaszce i dokładnie owinąć papierem do pieczenia wokół podstawy. Wlać masę. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170°C i piec ok 40 minut (do suchego patyczka). Po wyciągnięciu rzucić biszkopt wraz z blaszką z wysokości 20-30 cm. W ten sposób pozbędziesz się pęcherzyków powietrza a biszkopt nie opadnie. Studzić na kracie.