Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło pyszne,to trzeba spróbować.Serdecznie polecam:)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 236
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 236
Składniki
Upiec biszkopt.Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno,dodać cukier i jeszcze raz ubić. Wlać żółtka,zmiksować.Na końcu dodać przesianą mąkę oraz pr.do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec w 190st.góra-dół do złotego koloru. Ugotować budyń w mniejszej ilości mleka,do gorącego dać masło i rozpuścić mieszając. Na wystudzony biszkopt dać lekko schłodzony budyń. Na wierzchu ułożyć herbatniki. Śmietankę ubić,dodać śmietan-fix 2x. Do serka mascarpone dodać kawę i cukier,zmiksować. Na końcu dać ubitą śmietankę. Zmiksować , masę wyłożyć na herbatniki i wyrównać.
Czekoladę zetrzeć na grubych oczkach tarki i posypać po wierzchu. Dać do lodówki na kilka godzin.
Smacznego życzę!