Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt zawsz się udaje . Tort jest duży o rozmiarach 24 na 40. Taki tort robiłam na urodziny męża jak miałam dużo gości. Zapraszam do obejrzenia filmiku na moim kanale na You Tube.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 39
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 39
Składniki
Uwaga jajka w temperaturze pokojowej Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Dodajemy w 3 porcjach cukier i dalej ubijamy na ciut większych obrotach.
Do ubitych białek dodajemy po 1 żółtko i dalej ubijamy na średnich obrotach.
Do masy jajecznej dodajemy stopniowo nasze przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i dalej ubijamy na średnich obrotach miksera. Wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Forma o rozmiarach 24 na 40.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 175 stopni funkcja góra, dół na środkową półkę. Pieczemy przez 35 minut potem przykrywamy papierem do pieczenia i pieczemy jeszcze 10 minut. Uwaga-po upieczeniu zostawiamy 5 minut w zamkniętym piekarniku i 5 minut w uchylonym piekarniku. Wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do ostudzenia. Gotowy! Zapraszam na krótki film.