Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne ciasto z brzoskwiniami. Lekki piankowy krem, galaretki i brzoskwinie współgrają tutaj idealnie. Takie ciasto będzie smakować gościom na imprezie, ale również będzie świetnym pomysłem jako dodatek do popołudniowej kawki. Poniżej składniki na formę 38x26 cm.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Składniki
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka osobno wymieszać z olejem. W dużej misce ubić białka ze szczyptą soli. Do białek partiami dodawać cukier i dalej ubijać. Następnie wlewać powoli żółtka i ubijać. Na koniec ręcznie delikatnie wmieszać mąkę. Formę wysmarować masłem, wylać ciasto i włożyć do piekarnika 170 stopni góra-dół na 25-30 minut do suchego patyczka. Po wyjęciu wystudzić. Biszkopt można również upiec dzień wcześniej, wtedy lepiej się kroi. W garnku w 400 ml wrzątku rozpuścić 2 galaretki i wystudzić. W drugim garnku w 1 l wrzątku rozpuścić 3 galaretki i wystudzić. Brzoskwinie odsączyć na sitku. Sok będzie do nasączania biszkoptu. Brzoskwinie pokroić na plastry. Biszkopt przeciąć na dwa płaty ciasta. Dolną cześć przełożyć z powrotem do formy i nasączyć sokiem brzoskwiniowym. W wysokim naczyniu ubić mleko ze Śnieżkami, pod koniec wlać tężejącą galaretkę 400 ml. Powstałą piankę wyłożyć na ciasto. Na górę nałożyć drugi płat ciasta, nasączyć resztą soku brzoskwiniowego i ułożyć kawałki brzoskwiń. Górę zalać tężejącą galaretką i odstawić do lodówki na min. 2h, najlepiej na całą noc. SMACZNEGO!!!