Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkopt z brzoskwiniową pianką"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 232
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 232
Składniki
Galaretkę rozpuść w 250 ml gorącej wody, wystudź, schłodź. Białka ubij, pod koniec dodaj cukier. Miksując dodawaj po jednym żółtku. Mąki i proszek przesiej do masy, wymieszaj. Wlej do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piecz 20 minut w temp. 180°C.
Brzoskwinie odsącz, pokrój w kostkę. Maślankę zmiksuj z cukrem i tężejącą galaretką, dodaj brzoskwinie, wymieszaj. Wyłóż na biszkopt. Schłodź. Udekoruj śmietaną ubitą z cukrem pudrem i brzoskwiniami.
Czas około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień