Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne słodko-kwaśne ciasto ! wspaniale smakuje schłodzone, jest orzeźwiające, a do tego jest bardzo proste w przygotowaniu. baaardzo baaardzo polecam! (przepis na blaszkę 35x25)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier i żółtka. Delikatnie łączymy z mąką i proszkiem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor w średnio nagrzanym piekarniku (ok.20-25 minut). Gdy biszkopt się piecze, gotujemy budyń. Wlewamy 2 szklanki wody, sok i cukier zagotowujemy, budynie mieszamy w pozostałej szklance wody z mąką ziemniaczaną. Postępujemy jak przy gotowaniu zwykłego budyniu. Zdejmujemy z kuchenki i gdy budyń będzie jeszcze gorący wrzucamy do kawałku margaryny i mieszamy do jej rozpuszczenia. wlewamy ciepły budyń na ciepły biszkopt. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Ubijamy kremówkę z fixem i cukrami na sztywno. Wykładamy na budyń i układamy herbatniki. Sok ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy tyle pudru aby lukier był gęsty ale dał się rozprowadzić na herbatnikach. Wkładamy na 4-5 h do lodówki. Smacznego! Przełożenie w skrócie :) biszkopt-masa budyniowa-masa śmietanowa-herbatniki-lukier