Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i delikatne ciasto idealne do kawki :)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli, dodawać stopniowo cukier, żółtka, wsypać przesianą mąki z proszkiem i kakao, delikatnie wymieszać, wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 25*35 cm. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 25 min.
Masa budyniowa: Składniki na budyń oprócz masła przełożyć do garnka, wymieszać dobrze trzepaczką. Gotować budyń ciągle mieszając. Do gorącego budyniu dodać masło, mieszać do rozpuszczenia. Gorącą masę wylać na biszkopt i wystudzić.
Pianka kawowa: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i przestudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać kawę rozpuszczalną oraz przestudzoną żelatynę i wymieszać. Wyłożyć na ostudzoną masę budyniową. Udekorować np. startą czekoladą.