Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopt z daszkiem"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 40
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 40
Składniki
Mąki przesiej, wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na kremową masę. Wsyp mąkę, wymieszaj łyżką. Prostokątną blachę wyłóż papierem do pieczenia, wyłóż masę, piecz 45 minut w temp. 180°C.
Truskawki opłucz, oderwij szypułki, pokrój na połówki. Jogurt wymieszaj z cukrem pudrem i rozpuszczoną żelatyną. Na spodzie ułóż połówki truskawek, wyłóż na nie masę, przykryj drugim biszkoptem.
Udekoruj gotowym lukrem lub zrób go sama, rozcierając cukier puder z sokiem truskawkowym.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień