Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy ostatnio nadprodukcję jabłek:). Była już szarlotka...długo myślałyśmy cóż by tu popełnić z nich. I objawił się nam biszkopt z jabłkami. Możecie użyć dowolnej ilości jabłek. Wszystko zależy od Was jak lubicie. Praktycznie to ciasto, które udaje się zawsze:) Doskonałe do kawy, na niespodziewaną wizytę gości...i przede wszystkim pyszne;)))) Zapraszamy do wypróbowania....
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy na co chcemy;)) plastry, cząstki, ósemki. U nas na drobne ósemki. Obtaczamy w mące.
Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy na gładką masę. Ciasto wylewamy na blaszkę. Układamy jabłka. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni i pieczemy ok 45-50 minut. Użyłyśmy tortownicę o średnicy 24 cm.