Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt przełożony usmażonymi jabłkami z galaretką i kremem budyniowym. Z powodzeniem zastąpi ciacho tortowe. Polecam
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Ubić białka na sztywno, dodać żółtka następnie cukier. Na koniec przesianą mąkę i proszek. Biszkopt piec w tem. 160 st. przez 10 min. następnie podnieść temperaturę do 180 st. piec jeszcze przez około 40 min.
Obrane, przetarte jabłka usmażyć na wolnym ogniu dodając na koniec do gorących jabłek galaretki ,wymieszać energicznie. Odstawić do wystudzenia. Wystudzony biszkopt przełożyć jabłkami.
Ugotować budyń z z pół litra mleka dodając 5 łyżek cukru. Wystudzić. Zmiksować budyń z masłem lub margaryną i wyłożyć na ciasto. Wierzch posypuję gorzką czekoladą ale można również usmażyć wiórki kokosowe na łyżce masła z cukrem. Smacznego :)