Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkopt z jabłkami z Suwalszczyzny"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 228
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 228
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Ubij na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka utrzyj z cukrem na puch. Pod koniec dodaj gorącą wodę. Pianę z białek delikatnie połącz z żółtkami.
Mąkę z proszkiem przesiej do miski z masą jajeczną, ostrożnie wymieszaj łyżką. Tortownicę (24 cm) natłuść, oprósz mąką, wlej ciasto. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na plasterki. Ułóż na biszkopcie.
Piecz ok. 30 min w 170oC do suchego patyczka (wbita w ciasto wykałaczka powinna być czysta). Ostudź, posyp cukrem pudrem, rodzynkami i cynamonem.Źródło: Świat kobiety