Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo proste i szybkie.:) Wykonanie biszkoptu zaczerpnięte z przepisu na roladę.:)
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 192
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 172
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 192
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 172
Składniki
BISZKOPT: Białka utrzeć z cukrem. Dodać 2 łyżki wrzącej wody. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, połączyć z masą jajeczną. Dodać ubite białka, dokładnie wymieszać. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wylać na tortownicę. Piec przez ok. 15-20min. w temp. 200''C.
Gotowy biszkopt zostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu, biszkopt przekroić (aby były 2 biszkopty). Na jeden biszkopt wyłożyć krem ajerkoniakowy, przykryć drugim biszkoptem. Wcześniej zrobioną bitą śmietaną pokryć całą powierzchnię ciasta ( góra i boki). Po wysmarowaniu poukładać pokrojony banan i kiwi (plasterki).